Cégünkről

A kéziszerszámgyártás története Szegeden kezdődik, és egészen 1951-ig nyúlik vissza, amikoris Deák József elkezdte a termelést a városban. Az idő múlásával a gyár növekedni kezdett, mígnem a szegedi Rigó utcai telephely a Budapesti Kéziszerszám leányvállalatává vált. A termelés olyannyira felfutott a magyarországi gyárban, hogy kezdetben a keleti, később pedig a nyugati országoknak is elkezdtek kéziszerszámokat gyártani. A szegedi leányvállalat a rendszerváltáskor jelentős változáson esett át.

Az immár 30 éves ceglédi Kovácsüzem, amely máig Illés József tulajdona, 2008-ban kezdett kovácsdarabokat szállítani a Szegedi Kéziszerszám üzemnek.

2010-ben fordulópont következett be a ceglédi cég életében, ugyanis a Pest megyei üzem megvásárolta a gyártóberendezéseket és velük a technológiát Szegedtől. A fejlesztésnek köszönhetően immár Cegléden, Ceko Tool Hungary néven folyik a termelés.

A Ceko Tools Hungary-nál gyártott termékek 60 százaléka Nyugat-Európába (köztük Németországban, Olaszországba és Angliába) kerül forgalomba, a fennmaradó részt pedig Magyarországon értékesítik. A ceglédi üzemben több nagy kereskedő cégnek gyártanak sajátmárkás termékeket, de a Ceko márka adja a termelés túlnyomó többségét.

„Célunk hazai alapanyagból, saját tudásunk hozzáadásával, minőségi magyar szerszámot gyártani a vásárlók maximális megelégedettségére” – ez a Ceko Tool Hungary jelmondata.

Copyright © 2021. Minden jog fenntartva | Weboldal: Gaál Bernadett | Termékfotók: Pálinkás Éva